از دست ترامپ هم برای گوگل کاری ساخته نیست

تاریخ ارسال : 1403/07/21

از دست ترامپ هم برای گوگل کاری ساخته نیست

به گزارش سپیدپندار دات کام، آلفابت که شرکت مادر گوگل است، در صف طولانی از مبارزات حقوقی، اخیرا متحمل شکست دیگری شده است.


به گزارش سپیدپندار دات کام به نقل از ایسنا، بعد از آنکه گوگل در دسامبر، در پرونده شکایت مطرح شده از جانب ناشر بازی «اپیک گیمز» بود، شکست خورد، یک قاضی هفته جاری حکم داد که گوگل باید فروشگاه برنامه «گوگل پلی» را به روی رقیبانش باز کند. از طرفی، وزارت دادگستری آمریکا هم درحال بررسی گزینه هایی شامل جدایی کسب و کار «جست و جوی گوگل» از سایر محصولات این شرکت است.

در حکمی که دوشنبه هفته جاری صادر شد، به گوگل دستور داده شده که به توافق های محدودکننده گوناگونی که مانع فعالیت فروشگاه های برنامه شخص ثالث در اندروید می شود، خاتمه دهد. این غول جست و جو به مدت سه سال باید به فروشگاه های رقیب اجازه دهد از راه سیستم این شرکت دانلود شوند و دسترسی به آنها را برای کاربران فراهم آورد.

این حکم با پیروزی شرکت «اپیک گیمز» صادر شد که در سال ۲۰۲۰، شکایت و گوگل را متهم کرد در نحوه دسترسی مصرف کنندگان به اپلیکیشن ها در دستگاههای اندروید و نحوه پرداخت آنها برای تراکنش های درون برنامه ای، انحصار بوجود آورده است. گوگل اعلام نموده که درخواست تجدیدنظر خواهد نمود.

این حکم اهمیت بسیاری دارد. طبق اسناد دادگاه، آلفابت حداکثر ۳۰ درصد از درآمد سازندگان برنامه مانند اپیک را دریافت می کند و تا سال ۲۰۱۹، فروشگاه برنامه «گوگل پلی»، حداکثر هفت میلیارد دلار از درآمد عملیاتی این شرکت معادل یک پنجم آنرا تشکیل داد. این کمیسیون خیلی از سازندگان برنامه را که برای دستیابی به کاربران، به گوگل متکی هستند، به خشم آورد.

در عمل، عادات کاربر امکان دارد یک دفعه تغییر نکند. با این وجود، مشکلات برای آلفابت همچنان ادامه می یابد. پرونده ای که ضد نفوذ «جست و جوی گوگل» در جریان است، در انتظار جلسه محاکمه بعدی است که طی آن دولت آمریکا اعلام خواهد نمود چه چاره هایی برای پایان دادن به انحصار گوگل در این فضا خواهد داشت. درخواست وزارت دادگستری، می تواند از توافق های تقسیم درآمد تا یک تجزیه کامل متغیر باشد.

وزارت دادگستری آمریکا هنوز اعلام نکرده اما امکان دارد خواهان جدایی کسب و کار «جست و جوی گوگل» از سایر محصولاتش مانند اندروید یا مرورگر کروم شود که در صورت دستور قاضی، بزرگترین تجزیه الزامی یک شرکت آمریکایی از زمان انحلال شرکت AT&T در سال ۱۹۸۴ خواهد بود یا این شرکت را مجبور کند به توافق های اشتراک درآمد پایان دهد.

دستورکار خصمانه مقامات ضد انحصارطلبی رئیس جمهور آمریکا نظیر لینا خان و جاناتان کانتر، واکنش های شدیدی را در دنیای فناوری به دنبال داشته است: رید هافمن، یکی از بنیانگذاران لینکدین و حامی مالی دموکرات، خواهان اخراج لینا خان شد. لیست شکایت ها و ادغام های رد شده، شامل حال همه شرکتهای فناوری از مایکروسافت تا شرکت «متا» شده است.

تغییر دولت امکان دارد ممکن است تأثیر بگذارد و موضع ملایم تری در مورد ادغام شرکت ها به همراه داشته باشد. هنگامی که دولت بوش در اواسط دهه ۲۰۰۰ قدرت را به دست گرفت، پرونده ضد مایکروسافت برای تجزیه این شرکت به پایان رسید. اما نیروهای بزرگتری ضد گوگل و اپل وجود دارند.

بر اساس گزارش رویترز، این فقط شامل قوانینی که تلاش می کنند فروشگاه های برنامه را در کره جنوبی، ژاپن یا اتحادیه اروپا باز کنند نیست. همینطور فقط در ارتباط با شکایت های خصوصی مانند شکایت شرکتهای فناوری کوچکتری مانند «اپیک گیمز» ضد انحصارطلبی غول های فناوری نیست. متا به تازگی یک هدست حقیقت افزوده به نام «اوریون» را معرفی کرده است. موفقیت این محصول به این بستگی دارد که بتواند در سیستم بسته فعلی تلفن های هوشمند کار کند.





منبع:

موضوع خبر :
  • آلفابت
  • اپل
  • اپلیكیشن
  • اشتراك
به این مطلب چه امتیازی می دهید؟ 1 2 3 4 5 (1)

نظر شما در مورد از دست ترامپ هم برای گوگل کاری ساخته نیست چیست؟

سوال: