تاریخ ارسال : 1403/11/17
چین تحقیقات ضد انحصار را علیه گوگل آغاز کرده است. این تحقیقات پس از آن صورت گرفت که آمریکا تعرفههای جدیدی بر کالاهای چینی وضع کرد. چین گوگل را به نقض قوانین ضد انحصار متهم کرده است. با این حال، جزئیات زیادی در مورد این اتهامات وجود ندارد.
به گزارش سپیدپندار دات کام به نقل از ایسنا، چین و گوگل رابطه طولانی و پیچیده ای دارند که قدمت آن به اوایل دهه ۲۰۰۰ بازمی گردد. خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی به بررسی تاریخچه گوگل در چین و عواقب تحقیقات ضد انحصارطلبی برای این شرکت آمریکایی پرداخت.
روابط گوگل با چین
گوگل، موتور جستجوی چینی زبان google.cn را در سال ۲۰۰۶ راه اندازی نمود. این موتور برای رعایت قوانین پکن، سانسور شد و در سال ۲۰۰۹، با سهم بازار حدود ۳۶ درصد، یک موتور جستجوی بزرگ در چین بود. اما در سال ۲۰۱۰، در واکنش به یک حمله سایبری و عدم تمایل فزاینده به پیروی از قوانین سانسور، گوگل اعلام نمود که دیگر علاقه ای به مسدود کردن نتایج جستجو ندارد و موتور جستجوی چینی خودرا تعطیل و کاربران را به سایت هنگ کنگی خود هدایت کرد.
پکن بعدها، سرویسهای گوگل همچون سرویس ایمیل جی میل، و همین طور مرورگر کروم و موتور جستجو گوگل را تحت سیستم سانسور «دیوار آتش بزرگ» خود، مسدود کرد و این خدمات برای کاربران در سرزمین اصلی چین، غیرقابل دسترس شدند. چین بطور معمول بیشتر پلت فرم های اینترنتی غربی مانند گوگل و همین طور پلت فرم شبکه اجتماعی همچون فیسبوک و اینستاگرام را می بندد.
آیا گوگل بازهم در چین فعالیت می کند؟
اگرچه سرویسهای گوگل در چین قابل دسترسی نیست، اما این شرکت بازهم در این کشور حضور دارد و عمدتاً بر فروش و مهندسی کسب و کار تبلیغاتی خود متمرکز است. همین طور کارمندانی دارد که روی سرویس هایی همچون «گوگل کلود» و راهکارهای مشتری کار می کنند. گوگل دفاتری در شهرهای بزرگ چین، پکن، شانگهای و شنژن دارد.
چرا چین درحال مطالعه از گوگل است؟
اداره دولتی تنظیم بازار چین، روز سه شنبه، اعلام نمود که درحال مطالعه از گوگل به ظن نقض قوانین ضد انحصار است.
هر چند رگولاتورهای چینی جزییات بیشتری ارائه نکردند، این اعلام، دقایقی بعد از اجرایی شدن تعرفه های ۱۰ درصدی به فرمان دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا، منتشر گردید.
این تحقیقات برای گوگل چه معنایی دارد؟
از آنجاییکه جزییات کمی در مورد این که دقیقا گوگل برای چه، تحت تحقیقات است، وجود دارد، تاثیر فوری این تحقیقات بر فعالیت گوگل نامعلوم است، اما بعید است وضعیت فعلی این شرکت آمریکایی، تحت الشعاع این تحقیقات قرار گیرد که امکان دارد ماه ها زمان ببرد.
برخی کارشناسان اعتقاد دارند که تحقیقات ضد انحصارطلبی، احیانا حول سیستم عامل اندروید گوگل برای گوشیهای هوشمند متمرکز می شود و بعنوان ابزاری برای چانه زنی در جنگ تجاری آمریکا و چین استفاده خواهد شد.
جان گونگ، استاد اقتصاد در دانشگاه بین المللی تجارت و اقتصاد، اظهار داشت که این تحقیقات می تواند به تسلط گوگل در تجارت اندروید ارتباط داشته باشد، برای اینکه تقریباً همه برندهای گوشیهای هوشمند به غیر از اپل و هواوی، باید هزینه های مجوز را به گوگل بپردازند تا از سیستم اندروید در دستگاههای خود استفاده نمایند. ایشان در ادامه اضافه کرد: تصور می کنم این تحقیقات قابل مذاکره باشد.
هواوی بعد از قرار گرفتن در فهرست سیاه آمریکا در سال ۲۰۱۹ که مانع از تجارت این غول چینی با شرکتهای آمریکایی همچون گوگل شد، سیستم عامل «هارمونی او اس» (HarmonyOS) را توسعه داد.
جولیان ایوانز پریچارد، رییس اقتصاد چین در موسسه «کپیتال اکونومیکس» در یادداشتی نوشت: تحقیقات گوگل می تواند بدون هیچ مجازاتی پایان یابد.
گوگل، متهم به نقض قوانین ضد انحصارطلبی در دیگر کشورها همچون کشورهای اتحادیه اروپا، کره جنوبی، روسیه، هند و ترکیه برای سو استفاده از تسلط بر بازار شده است.
این شرکت، در شکایتی که در اوت سال ۲۰۲۰ توسط دولت آمریکا، عنوان شد، شکست خورد. شکایت مذکور، گوگل را متهم کرده بود با تشکیل موانع قوی برای ورود، در بازار جستجو، انحصار ایجاد کرد.
پس از این حکم، وزارت دادگستری آمریکا در نوامبر، از گوگل خواست تا مرورگر کروم خودرا واگذار کند. این وزارت خانه همین طور استدلال کرد که گوگل نباید اجازه داشته باشد با شرکتهای ثالثی مانند اپل و سامسونگ قراردادهای انحصاری منعقد کند. همین طور سازمان رقابت و بازار انگلیس، درباره ی این که آیا مطابق قانون جدید این کشور، گوگل شرایط بازار استراتژیک دارد یا خیر، مشغول تحقیقات است.
منبع: sepidpendar.com
موضوع خبر :
- گوگل
- اندروید
- ایمیل
- اینترنت
به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
1
2
3
4
5
(1)
نظر شما در مورد آیا گوگل سیستم عامل اندروید خود را در چین از دست می دهد؟ چیست؟